vineri, 22 aprilie 2011

Tradiţionalele arestări de Paşte

Paştile nu sunt Paşti fără ouă roşii, fără cozonac, ciorbă de miel, drob; cel puţin aşa eram obişnuiţi până de curând, pentru că mai nou avem parte de niscaiva tradiţii mai noi, mai ciudate pentru sărbătoarea pascală.
În urmă cu doi ani (dacă nu mă înşel) ciobanul care se crede mare patron de club, adică Gigi Becali, era arestat cu mare tam-tam de Paşti. Arestarea lui Becali era un mizilic, pentru că anul acesta casa de producţie DNA, în strânsă colaborare cu regizorul (era să spun "sforarul") de la Cotroceni, ne-a pregătit o reprezentaţie de zile mari. În aceste zile, din diferite colţuri ale lumii, au invadat România toţi extrădaţii posibili şi imposibili, începând cu Necolaiciuc, continuând cu Dinel Staicu şi terminând apoteotic cu Nicolae Popa. De parcă ăştia nu erau suficienţi, mai primim, probabil ca desert, o a nu ştiu câta arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vântu. Că Necolaiciuc, Staicu şi Popa trebuia să ajungă în faţa unei instanţe, perfect de acord; doar că ar fi trebuit să ajungă cu destui ani în urmă, când infracţiunile comise de ei erau proaspete, nu acum; că Vântu ar trebui pus la păstrare pentru o vreme...foarte probabil, dar ar fi indicat să i se dovedească vinovăţia întâi şi numai după aceea să fie dus la mititica. Personal, m-am cam săturat de arestările preventive ale lui Vântu; când avem nevoie de ceva care să distragă atenţia poporului de la ce se întâmplă, hopa, îl arestăm pe Vântu, iar după un număr oarecare de ore îi dăm drumul.
Tot acest circ, toată această "lovitură de imagine" nu a venit de la sine taman în zilele dinaintea Paştilor; cineva regizează acest spectacol macabru, cineva care vrea ca noi să ne gândim la bazaconiile astea şi nu la ce se întâmplă în ţară. O ţară de oameni tot mai săraci, o ţară în care foarte mulţi nu vor avea ce să pună pe masă de Paşti, o ţară în care se desfiinţează spitale, în vreme ce băsescu este foarte ocupat cu lectura noului proiect de Constituţie, care, între altele, prevede reorganizarea administrativă a teritoriului României pe zone administrative, adică exact cum îşi doreşte UDMR-ul. Dar astea trebuie lăsate deoparte, ca şi cum n-ar exista, iar în loc ni se serveşte arestarea lui Vântu şi un număr oarecare de extrădaţi...
Dacă vom avea noroc între aceste ştiri nemaipomenite despre cât de bună şi de competentă este justiţia română vom putea vedea şi capul lui Boc ciocnindu-se de un ou; un Boc parcă tot mai sprinţar şi tot mai cretin pe zi ce trece...
Poate pentru că sunt prea sătul de toate mizeriile astea mă voi preface că nu am televizor măcar câteva zile, încercând să am parte de o sărbătoare pascală liniştită, normală, fără circ ieftin şi fără politicieni tâmpi. Sărbători fericite şi liniştite tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daţi-vă cu părerea, însă v-aş ruga să nu folosiţi un limbaj "buruienos"; comentariile care conţin injurii sau expresii vulgare nu vor fi publicate.